Cursus druiven telen bij Soniën

De Vlaams-Brabantse druif is een erkend streekproduct. De teelt vergt echt vakmanschap dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Om het vakmanschap in ere te houden organiseert Overijse vanaf 2013 ook een cursus druiven telen. In deze cursus komen alle aspecten van het druiven telen aan bod.

Op zaterdag 17 januari start de derde cursus druiven telen bij Soniën en dit in samenwerking met 3WPLUS, De Sterredruif en de gemeente Overijse. Vooraleer de cursus van start gaat, verwelkomt Filip Luppens, voorzitter Sterredruif, de druiventelers in spe. Vervolgens houdt 3WPLUS een toespraak over de cursus en dankt Peter van Den Berge de toekomstige druiventelers voor hun deelname. Nadien wordt er een glaasje aangeboden, gevolgd met een rondleiding in de serre.

Nu de druiventelers in spe op de hoogte zijn van het doel en de opzet van het leerprogramma, kan de cursus van start gaan. Ik verklaar de cursus officieel voor geopend door de snoei van de eerste druivelaar.