Uitreiking van de Cultuurprijzen

Vooraleer de uitreiking van de Cultuurprijzen van start gaat, zorgt het strijkorkest Violet voor een plezierig vertier. Violet, een muziekacademie uit Oud-Heverlee, werkt samen met een zusterorkest uit Zuid-Afrika.

Na het adembenemend optreden van Violet is het tijd om een aantal personen en verenigingen in de bloemetjes te zetten. Laureaat in de categorie verenigingen is de Heemkundige Kring de ‘Beierij van IJse’. De vereniging krijgt de prijs voor de organisatie van het project over ‘De Groote Oorlog’. Laureaat in de categorie personen gaat naar Carine Willaert, voor haar jarenlange inzet voor de ‘Beierij van IJse’ en Familiekunde. Als trofee ontvangt Carine een keramiek, getiteld ‘Love’.

Zowel de winnaars als de genomineerden bezitten tal van talenten, maar vooral hun inzet in de gemeente Overijse is opmerkelijk. De avond wordt afgesloten met vele felicitaties en een glaasje.