Start van de eendjesrace en uitreiking oldtimers

Wanneer ik zondagmiddag voor een tweede maal naar de Huldenbergse feesten trek, ben ik welgezind.

De voetbalploeg het Befke organiseert al enkele jaren een eendjesrace. Zelf kan je participeren door een lotje te kopen en te hopen dat jouw eendje als eerste de eindmeet bereikt. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de race in de prijzen te vallen; onderweg staan enkele poortjes en het eendje dat daar als eerste doorgaat, ontvangt een prijs. Tenslotte is er ook nog een prijs voor het allerlaatste eendje: een lekkere taart.

De eendjesrace lokt veel volk naar de start en wordt op de voet gevolgd. Zowel kinderen als volwassenen houden hun eendje nauwlettend in de gaten. Het publiek gaat volledig op in de wedstrijd, wat de spanning vergroot.

Naast de eendjesrace zijn er nog tal van andere activiteiten aan de gang. Zo kan je genieten van een oldtimershow, georganiseerd door de Huldenbergse Oldtimer Klub. Ik krijg de eer om de leden van het HOK te belonen met een medaille voor hun deelname.

Ik bedank het Befke en het HOK voor de uitnodiging op hun activiteit.