Koppelwedstrijd ‘De Paradijsvissers’

Ik ben geen vroege vogel, maar het is eens wat anders wanneer de wekker om iets voor half zeven afgaat op een zondagochtend. De vissersclub ‘De Paradijsvissers’ verwelkomt mij om zeven uur aan de visvijver langs de Dreef. Daar vindt vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen plaats.

De loting van de plaatsen voor de koppelwedstrijd ligt in mijn handen. Ik krijg een zakje met namen en een zakje met cijfers. De combinatie van de twee bepaalt waar de vissers plaatsnemen aan de vijver. De eerste namen die ik trek zijn ‘Kwik en Flupke’. Ik zie niemand van de vissers reageren en denk dat ze mij voor de gek houden. Uiteindelijk staat ‘Kwik en Flupke’ toch voor een koppel en is daarmee de toon gezet. Verder komen er geen verrassingen meer uit de zakjes.

De vissers laden hun materiaal uit en nemen plaats aan de vijver. Wanneer de zon opkomt, begint de wedstrijd. Het duurt een hele tijd vooraleer de eerste vis wordt gevangen. De wedstrijd duurt tot vijf uur, dus alles is nog mogelijk.

Nico Reniers en Ronny Sohier worden tot winnaars van de koppelwedstrijd gekroond. De overwinning wordt met een drankje gevierd.

‘De Paradijsvissers’ weten er keer op keer een plezierige wedstrijd van te maken, wat de vissersclub vormt tot een gezellige groep mensen.